SEAFRANCE влиза в Ликвадация

По официална информация от 09 Януари 2012г. корабната компания SEAFRANCE влиза в ликвидация.

В битката за пазара и активите на SEAFRANCE се надпреварват най-големите играчи в региона - P&O,DFDS,LD Lines и Eurotunnel.Ако някой от претенденти успее да спечели има вероятност стотици работни места да бъдат спасени.

В момента на карта са заложени местата на приблизително 1,000 служители на потъващата компания - 127 английски и 850 френски работници са на път да се разделят с доскорошния си работодател.

Проблемите на SEAFRANCE започват през 2009г. и оттогава се борят да задържат глава над водата,но една от основните грешки за възстановяването на фирмата се определя неправомерната държавна помощ от страна на Френското държавно предприятие SNCF.Вместо да се оставят свободните пазарни механизми да въздействат върху цялата дейност на фирмата и като всеки принуден да оцелява в конкурентна среда да намери решение за изход от ситуацията,предоставените средства просто забавят момента на скачане извън борд.

Корабите на компанията спират своята дейност по обслужване на Канала от средата на Ноември 2011г. и в момента се оценяват на обща стойност между 123 и 168 милиона евро.

Оттогава започва наддаването за всичко,което SEAFRANCE притежава - 

флот,пазар,клиенти...

Новини