P&O Ferries - объркани от намеренията на Eurotunnel Le Schuttle да закупи три кораба от SEAFRANCE

На 17 Януари,2012г. P&O Ferries обяви пред списание IFW,че си запазва правото да отправи оплакване към Европейските власти за защита на конкуренцията след като Eurotunnel Le Schuttle официално обяви намерение да закупи три кораба от SEAFRANCE - Rodin ,Berlioz и Nord Pas de Calais .

"Тази дейност е печеливша и не се страхуваме да навлезнеме в нея "обяви пред IFW Jacques Gounon ръководещ Eurotunnel."Чрез фериботите можеме да достигнеме до съвсем друг вид клиенти" допълни той.Според него новата дейност ще бъде печеливша след 18 месеца.

От своя страна говорителят на P&O Ferries заяви,че ако плановете на Eurotunnel Le Schuttle се реализират това ще до въпроси за конкуренцията пред текущия пазарен дял от 40 % на Eurotunnel Le Schuttle по отношение на преминаванията от Дувър до Кале и обратно.

Междувременно нов играч ще увеличи конкуренцията на Канала.Новата линия ще се изпълнява от Joint Venture на Датската DFDS и френската LD Lines. Линията ще се обслужва от 2 кораба собственост на двете компании и ще изпълнява своята дейност под френски флаг и от френски екипаж.

Новини