Кой е по-добрия ферибот между Англия и Ирландия ?

Кой е по-добрия ферибот от Англия за Ирландия ? Фериботната линия на компания Stena Line или на P&O Ferries.От гледна точка на брой отплавания на ден,продължителност на пътуването по море и цена на билета по-добрия избор са корабите на Stena Line,които обслужват линията Холихийд Дъблин и обратно с 4 отплавания на ден и прекосяват за 3 часа и 15 минути.Линията се обслужва от 2 кораба : Stena Adventurer и Stena Nordica,които се движат по график с отплавания от Дъблин : 02:15,08:20,16:00 и 21:15 и в обратна посока от Холихийд : 02:30,08:20,13:50,21:30.

P&O Ferries от своя страна обслужат линията от Ливерпул до Дъблин и обратно с 3 прекосявания на ден в посока и времетраене от 7 часа и 30 мин.Също така не предлагат допълнителна отстъпка за извън пиково прекосяване и е по-скъп,което се оправдава от допълнителните 160 км от Холихийд до Ливерпул,които трябва да измине.Като цяло е по-бавен,по-скъп и с по-малък брой отплавания на ден.

Затова по-добрия избор за ферибот от Ирлания до Англия и обратно е компания Stena Line,която предлага също така стратегичската фериботна  линия  Hook of Holland - Harwich и ферибот от Gdynia ( Полша ) за Karlskrona ( Швеция ).

Статии