Статии

Историята на PO Ferries

P&O (Peninsular and Oriental Steam Navigation Company ) е английска корабна и логистична компания създадена в началото на 19 век.След придобиването й от Dubai Ports World през месец Март 2006г.,сделка за 3,9 милиарда лири P&O става подразделение… прочети повече.

Какво представлява BAF ( Bunker Adjustment Factor ) ?

BAF ( Bunker adjustment factor ) е добавка към цената за морски транпорт.Известна е още като FAF ( Fuel adjustment factor).По-същество представлява застраховка от неочаквано рязко покачване на цената на горивото на международния пазар.Наричана е още… прочети повече.

История на Евротунела

Евротунела представлява подземната железопътна връзка между Франция и Англия.Тунела започва от Coquelles, Pas-de-Calais Франция  и завършва в Folkestone, KentВеликобритания. Отсечката е с дължина 50,5 км и в най – ниската си точка се намира… прочети повече.

Защо се използва ферибтоната линия Hook of Holland-Harwich?

След редица запитвания от страна на клиенти за ферибтната линия Hook of Holland             ( Холандия) за Harwich(Англия) и получени коментари,че цената е висока решихме да направиме разяснение защо… прочети повече.

Мост Storebælt

  Мостът Storebælt,известен още и като The Great Belt Bridge, свързва Източна и Западна Дания и е с дължина 18 км.Таксата за преминаване с лек автомобил е 32 евро,а за преминаване на камион с дължина под 10 м цената е 96 евро.За камиони с… прочети повече.

Мост Oresund

  Мостът Oresund ( Оресунд ),наричан още Øresundsbron,е с обща дължина 16,4 км и е сухопътната връзка,която свързва двата мегаполиса Копенхаген и Малмьо (Швеция).Стандартната такса за преминавана на камион с дължина от 9 до 20 м е 115 евро… прочети повече.

Кой е по-добрия ферибот между Англия и Ирландия ?

Кой е по-добрия ферибот от Англия за Ирландия ? Фериботната линия на компания Stena Line или на P&O Ferries.От гледна точка на брой отплавания на ден,продължителност на пътуването по море и цена на билета по-добрия избор са корабите на Stena Line,които… прочети повече.

История на DFDS

История на DFDS Seaways: Det Forenede Dampskibs Selskab  (DFDS)   е основана на 11 декември 1886г. под ръководството на финансиста Карл Тиетген, в следствие на сливнето на трите най-големи датски параходни компании. Функционирането и започва… прочети повече.

История на Stena Line

История на “Stena Line” Компания “Stena Line” е основана и все още  базирана в Гьотеборг, Швеция от Стен Олсон през 1962г. През 1972г. компанията е първата в този бранш, която въвежда компютърна система за резервиране на… прочети повече.

Ферибот Puttgarden Rodby

Ферибот  Puttgarden - Rodby Фериботна линия Puttgarden – Rodby свързва Дания и северното крайбрежие на Германия. Този маршрут е един от най – използваните от Скандинавския полуостров до Германия.  Не по малко от 4 ферибота, плават… прочети повече.

Ферибот Frederikshavn – Gothenburg

Ферибот Frederikshavn – Gothenburg Фериботна линия Frederikshavn – Gothenburg е един от най-натоварените маршрути между Дания и Швеция. Времето на плаване е 3ч. и 15мин по принцип, но може и да бъде съкратено до 2ч. през лятото, когато линия… прочети повече.

Ферибот от Германия до Русия ( Санкт Петербург )

След като получихме запитвания от наши клиенти за фериботи от Европа до Русия (Санкт Петербург) фирма Адмирал Фрейт успя да прибави следните фериботни линии към своето портфолио от фериботни дестинации : Ферибот от Kiel ( Германия ) до Санкт Петербург… прочети повече.

Ферибот от Испания до Мароко

При използване на фериботната линия от Algeciras (Spain) до Tanger( Marocco) с цел доставка на стока с камион има редица особености,който трябва да се вземат предвид.Първо е необходимо да се извърши обмитяване на стоката,тъй като е налице експорт от… прочети повече.

Ферибот от Италия до Малта

Ферибота от Италия (Pozzallo) до Малта е веднъж дневно и прекосява за около 2 часа,като за това разстояние цената за 17 м камион с един водач достига сумата от 1700 Евро в посока,което го прави един от най-скъпите фериботи в катергорията на кратките… прочети повече.

Ферибот от Гърция до о.Крит

Прекосяването с ферибот от Гърция до остров Крит се извършва в два варианта чрез пристанище Pireus ( GR ) и пристанищата Chania и Heraklion на о.Крит.Отплаванията от Pireus са ежедневни като се заплаща порт такса в рамер на 20 евро на пристанище… прочети повече.

Ферибот от Италия до Корсика

Съществуват две основно фериботни линии от Италия до Корсика.В единия вариант кораба отплава от Livorno(IT) и акостира в Bastia(Corsica).Вторият вариант е да се използва кораба от Savona(IT) до Bastia(Corsica).И двете фериботни линии от Италия до Корсика… прочети повече.

Ферибот от Франция до Корсика

Фериботните линии от Франция до Коркика изполват пристанищата в Toulon и NIce(France),за да направят прекосяването до Корсика.По-скъпата линия е от Toulon,която е около 900 Евро без ДДС за 17 м камион.Ферибота от Ница до Корсика е приблизително 600-650… прочети повече.

Ферибот от Италия до Сицилия

За ферибота от Италия до Сицилия не се правят предвартелни резервации,тъй като линията е изключително кратка подобно на ферибота от Helsngor-Helsinborg от Дания до Швеция. За прекосяване до Сицилия се изполват пристанищата Villa San Giovani и Messina   … прочети повече.

Ферибот от Дания до Норвегия

Фериботната линия от порт Hirsthals ( Дания ) до пристанище Stavanger (Норвегия) се обслужва от фериботната компания Fjord Line с график на отплавания от Hirsthals - Вторник,Четвъртък,Събота и Неделя.Прекосяването се извършва за около 12 часа като за… прочети повече.

Ферибот от Естония до Финладия

Фериботната линия от Естония до Финландия използва пристанищата в Tallinn и Helsinki,като има особеност,която изисква да се предостави информация относно теглото за товара с цел предоставяне на конкретна цена.Другата особеност освен теглото на товара,която… прочети повече.

Ферибот от Швеция до Финландия

Прекосяването от Швеция до Финландия може да се извърши като се изполват фериботните линии от Stockholm до Helsinki и от Stockholm до Turku.Подобно на прекосяванията от Естония до Финландия цената се определя като се взима предвид и теглото на товара.За… прочети повече.

Ферибот от Grenaa до Varberg

Ферибота от Grenaa до Varberg е една от най - бързите връзки между централна Дания и Швеция с време на прекосяване 4 часа и 15 мин като в същото време е една от двете най - удобни фериботни линии,които позволяват да се направи превоз на стоки от Норвегия… прочети повече.

Ферибот от Oslo до Frederikshavn

Фериботната линия от Oslo до Frederikshavn е най - прекия път между Норвегия и Дания с отплавания всеки ден от Осло в 19:30 ч и от Frederikshavn в 09:30 ч.Прекосяването се извършва за 12 часа и позволява да се направи дневната почивка и след слизане… прочети повече.

Ферибот от Gothenburg до Kiel

Ферибота от Gothenburg ( Швеция ) до Kiel ( Германия ) е наричан още "ферибота на презовача" заради това,че осигурява директна връзка между Швеция и Германия и времето на прекосяване от 14 часа,което позволява да се направи необходимата… прочети повече.

Ферибот от Rostock до Trelleborg

Фериботната линия от Rostock до Trelleborg представлява една от директните връзки между Германия и Швеция с 3 отплавания на ден с време на прекосяване от 6 часа. прочети повече.

Ферибот от Sassnitz до Trelleborg

Ферибота от Sassnitz до Trelleborg е алтернативен маршрут на Rostock - Trelleborg и на линията от Полша Świnoujście - Trelleborg или  Ystad. Прекосяването трае 4 ч. и 15 мин. като линията се обслужва с 3 отплавания на ден,което е по-бързо и гъвкаво… прочети повече.

Ферибот от Rostock до Gedser

Фериботната линия Rostock - Gedser е една от двете директни връзки между Германия и Дания,като прекосяването се извършва за около 4 часа.По- бързата връзка е Puttgarden - Rodby,която позволява преминаване за 45 мин.с честота на отплавене всеки час. прочети повече.

Ферибот от Helsingor до Helsinborg

Фериботната линия от Helsingor до Helsinborg представлява удобна алтернатива на преминаването през моста,който свързва Copenhagen с Malmo,като спестява време и километри при разтоварване по крайбрежието или централните райони на Швеция. Отплаванията… прочети повече.

Ферибот от Франция до Ирландия

Към момента прекосяването с ферибот от Франция до Ирландия може да се извърши по 2 основни линии - от Cherbourg до Rosslare и от Cherbourg до Dublin. Отплаванията от Roscoff са веднъж седмично и на моменти сe отменят,което ги прави рискови за планиране… прочети повече.